Lardal Hesteforening http://lardalhesteforening.com Tue, 01 Feb 2022 14:33:41 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Ridereiser http://lardalhesteforening.com/ridereiser/ Tue, 09 Sep 2014 11:33:28 +0000 http://lardalhesteforening.com/?p=16 Ridereiser er et fint ferietilbud for alle hesteinteresserte. Det finnes ridereiser som passer både for nybegynnere og mer erfarne ryttere. Venabu fjellhotell arrangerer for eksempel både eventyrferie for erfarne ryttere, og rideferie for nybegynnere. Her kan man oppleve vakker natur samtidig som man får ridd i variert landskap. Flere andre steder i Norge har tilsvarende tilbud. Man kan, for eksempel, dra på rideferie i Jotunheimen eller utforske de vakre Lyngsalpene på en lyngshest. Mulighetene er mange.Man kan også dra på ridereiser til utlandet for muligheten til å oppleve et annet land, samtidig som man driver med favoritthobbyen sin. Vulkan reiser er et av flere selskap som arrangerer ridereiser til Island. Island byr på mye spennende natur, og man får selvsagt ri på islandshester. Det tilbys et stort utvalg av reiser, både for nybegynnere og erfarne. Islandia er et annet selskap som tilbyr ridereiser til den vakre sagaøya.Kimmerston Riding Centre tilbyr rideturer i det nordøstlige England. Man kan dra innom stallen for en ettermiddagstur, eller man kan være der hele ferien. Det tilbys mange ulike turer i vakker natur. Et annet alternativ er et rideeventyr i Irland. Her kan man kombinere ridingen med engelskundervisning, og man kan utforske det vakre landskapet i området både på hesteryggen og til fots.Et annet spennende mål kan være å reise Bulgaria for en sommerlig rideferie. Det tilbys ridereiser til mange land, så man finner sikkert en reise som frister. På nettsiden hest.no finner man en liste over andre selskaper som tilbyr rideferier.

]]>
Morsomme hestespill på nettet http://lardalhesteforening.com/morsomme-hestespill-pa-nettet/ Sat, 06 Sep 2014 11:32:20 +0000 http://lardalhesteforening.com/?p=14 Hvis man liker hester, liker man selvsagt også hestespill. Hvorfor ikke kose seg med et gratis hestespill mellom rideturene? Hos 1001spill.no finner man flere ulike hestespill. Noen er realistiske, andre er mer komiske. SpilleGratis har et veldig stort utvalg av hestespill. Spillene er veldig varierte, og passer for spillere i alle aldre. Gratisspill.no byr også på et variert utvalg av forskjellige hestespill.Star Stable er egentlig et betalingsspill, men man kan spille de første nivåene gratis. Howrse er et annet spennende nettspill med hester som tema. En god oversikt over de beste hestespillene finner man hos HesteSpill.info, og Spillportalen.org er en nettside som blant annet anbefaler gode nettbaserte hestespill for barn.Det finnes også hestespill som er laget for voksne spillere. Golden Derby er et spill man kan spille på ComeOn casino. Dette spillet er et virtuelt hesteløp, der man skal satse penger på hestene før start. Både veddemålene og animasjonene er laget for å være mest mulig realistiske. Man kan heie fram favoritthesten sin, og vinne penger når hesten lykkes. Man kan også spille gratis med lekepenger, dersom man foretrekker det.Hvis man ikke synes det er nok med de norske hestespillene, kan man også finne hestespill på utenlandske nettsider. GirlsGoGames er en engelskspråklig spilleside bare for jenter. Her finner man mange typer spill, også hestespill. En annen nettside som tilbyr spill bare for jenter, er ForHerGames.com, og der er spillutvalget veldig stort. Gamesgames.com og Agame.com tilbyr også på et herlig utvalg av hestespill. Nettsiden Horse-games.co er, ikke uventet, dedikert til hestespill. Horse Plains (http://www.horseplains.com/) er en annen nettside som anbefaler gode hestespill.Mengden av hestespill som finnes på nettet er nok til at selv den mest hestegale blir fornøyd. Noen hestespill kan også være lærerike, mens andre spill bare er morsomme. Uansett hvilken type hestespill man liker, er man sikret hesteunderholdning i lang tid framover.

]]>
Å skaffe egen hest http://lardalhesteforening.com/a-skaffe-egen-hest/ Wed, 03 Sep 2014 11:34:13 +0000 http://lardalhesteforening.com/?p=12 Det er mye man må tenke gjennom før man skaffer egen hest. En hest er et stort ansvar. Mange syns det er morsomt å ri, men man må også tenke på stellet av hesten. Når man låner en hest på en rideskole, bruker man bare hesten en kort periode om gangen. Når man har egen hest, har man ansvar for den døgnet rundt, hele året.Det første man må tenke på er om man har tid og råd til å eie en hest. Hesten krever stell, og den trenger mye mat. Man må være villig til å bruke tid på å måke stallen, samt børste og ri hesten daglig. Man kan ikke la være å stelle hesten uansett hvor sliten og trøtt man er. Hesten må gå først, selv om man har lyst til å gjøre andre ting.Man bør kunne ganske mye om hester før man skaffer en egen. Det er også lurt å gå trinnvis til verks. Man kan starte med å ha en hest på halvfôr. Dersom det går greit, kan man skaffe en hest på helfôr. Når man kjøper en hest, kan man også ha den oppstallet et annet sted i starten, der det finnes hestekyndige folk. Man må likevel stelle hesten hver dag, men da får man hjelp og råd dersom man trenger det. Innkjøp av en hest må også være noe hele familien er enige om, slik at flere kan dele på ansvaret for hesten, dersom det trengs.

]]>
Ridesport http://lardalhesteforening.com/ridesport/ Mon, 01 Sep 2014 11:28:07 +0000 http://lardalhesteforening.com/?p=10 Ridesport blir organisert av det internasjonale forbundet FEI; Fédération Equestre Internationale. Det konkurreres innen dressurridning, voltige, sprangridning, distanseridning, feltritt og kjøring. Grenene deles inn etter dyktighet i ulike klasser, og i motsetning til mange andre idretter, konkurrerer menn og kvinner i samme klasse i ridesport. Dressurritt, sprangridning og feltritt er olympiske øvelser.Dressurridning går ut på å vise hestens bevegelsesmønster og lydighet gjennom ulike øvelser og gangarter. I sprangridning skal hestene hoppe over ulike hindre uten å rive dem. Feltritt består både av dressur, utholdenhetsløp og sprangridning. Distanseridning er ritt over lange distanser. I kjøring spennes en eller flere hester foran ulike vogner som styres av en kusk. Voltige er en slags turning på hesteryggen. Det konkurreres også i galoppløp over kortere distanser.I ridekonkurranser for yngre utøvere brukes ponnier, mens de voksne utøverne som regel bruker ulike typer halvblodshester. Ridesport er også spennende for publikum, og grener som sprangridning trekker mange tilskuere.

]]>
Begynn å ri http://lardalhesteforening.com/begynn-a-ri/ Sun, 31 Aug 2014 11:27:40 +0000 http://lardalhesteforening.com/?page_id=8 Dersom man aldri har ridd før, kan den første rideturen føles litt skummel. Hestene er store, og mange er redde for å falle av. Derfor er det lurt å begynne å ri på en ponni. Ponnier finnes i flere størrelser. Det finnes til og med ponnier som passer for småbarn.Hester er vanligvis snille og vennlige. Konkurransehester kan være litt mer livlige av seg, men hester som brukes på rideskoler blir trent opp til å være tålmodige og rolige. Instruktørene velger også ut de roligste hestene til nybegynnere. Likevel kan man falle av hesten, derfor er det viktig å bruke hjelm. Den hjelper til med å hindre alvorlige skader.Før man setter seg opp på hesten, er det lurt å gjøre seg kjent med hesten. Man bør snakke litt med den, klappe den og kanskje gi den en gulrot eller en sukkerbit. Det kan også være lurt å se på andre ryttere, og man må selvsagt høre på instruktøren. Det kan være litt kronglete å komme seg opp på hesten i starten, men man får som regel hjelp til dette. Det kan også være vanskelig å sitte riktig, men alt dette lærer man. Rideinstruktørene er som regel veldig erfarne, og man er i gode hender.

]]>
For alle hesteinteresserte http://lardalhesteforening.com/ Sun, 24 Aug 2014 11:26:56 +0000 http://lardalhesteforening.com/?page_id=6 Hester og mennesker har en lang historie sammen, og mennesker blir ofte tett knyttet til hestene sine. Hesten har alltid hatt en særstilling, både som arbeidsdyr og som ridedyr. De beste hestene har blitt høyt verdsatt av krigere, konger og keisere, og de tålmodige arbeidshestene har hjulpet bønder i mange århundrer. I dag er det ikke så mange som bruker hesten til arbeidsdyr, selv om det fortsatt er noen som benytter hest i skogen. Men for de fleste er hesten et ridedyr og en god venn. Hester er veldig lojale og vennlige, og brukes både til konkurranser og til fredelige rideturer.

]]>